Herkese merhabalar, ilk defa denenmişler de bugün ; . Hatay'ın yöresel biberli ekmeğini pizza dilimine döndürdük tuz ile muhteşem oluyor tarifi ve gerekli malzemeler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket instant maya
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 5 su bardağı un
Üzerine ;
- 4 adet soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz .
Hamuru mayalandı ve Yağlı kağıt serili tepsiye yaydım. .Soğana sıvı yağ& tuz soteledim ve salçaları ekledim yeterince kavurdum. Soğuyunca hamurun üzerine yaydım ve susam serptim. 15 dk kadar tekrar tepsi mayasına bıraktım. 200 derecede önceden ısınmış fırında pişirdim
TARİFİMİN VİDEOSU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder