Kalburabastı Tarifi
KALBURABASTI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER VE YAPILIŞI
- 125 gr tereyağ (oda ısısında)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat (bir kaç damla limon sıkılacak üzerine)
ŞERBETİ İÇİN
İlkolarak şerbeti ocağa aldım. Kaynadıktan sonra 3 dakika kadar tekrar kaynatıp soğumaya bıraktım. Un ve irmik hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp kontrollü şekilde un ekleyip en son irmiği ekledim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettim. Arasına ceviz koyup şekil verdim. 170 derecede kızarana kadar pişirdim . Tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı. Diğer tarafını da şerbeti çekmesi için çevirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder